Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مقام صنعت خودرو از محاسبه فاصله ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار خبر داده، مبنای این محاسبه تا چه اندازه درست است؟ به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو از رانت ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی مابه التفاوت قیمت کارخانه و بازار خودرو خبر داد و اعلام کرد: محاسبات این انجمن از پرداخت بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی مابه‌التفاوت قیمت کارخانه‌ای و بازاری خودرو‌ها از سوی مردم در مدت یک سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آرش محبی‌نژاد افزود: انجمن خودروسازان ایران در پژوهش مشابه، این رقم را بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده و مقایسه این ارقام که فقط به جیب دلالان و واسطه‌ها رفته با رقم حدود ۸۰ هزار میلیارد تومانی زیان زنجیره خودرو و قطعه‌سازی، حاکی از عمق فاجعه در این صنایع است.
وی با اشاره به فاصله بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت کارخانه‌ای و بازاری خودرو‌های داخلی و مونتاژی، تاکیدکرد: وقتی بتوان حتی بخشی از این اختلاف قیمت را اصلاح کرد به طوری که کارخانه‌دار، خودروساز و قطعه‌ساز ضرر نکنند، شمارگان تولید و در نتیجه عرضه افزایش می‌یابد و با کاهش تقاضای کاذب، التهاب از بازار دور و صنعت خودرو نیز به‌تدریج از زیان خارج می‌شود. در همین حال ایسنا گزارش داد که جلسه شورای سیاست گذاری خودرو با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد و راهکار‌های سامان دهی بازار خودرو مورد بحث و بررسی قرار گرفت. علیرضا رزم حسینی در این جلسه با یادآوری رشد ۲۳ درصدی تولیدات خودرویی کشور در شش ماه اول امسال، اظهار کرد: در صورت همکاری همه بخش‌ها و با توجه به ظرفیت موجود، امکان مدیریت بازار وجود دارد. به گزارش ایسنا، وزیر صمت معتقد است قیمت‌های دستوری، صنعت خودروی کشور را با زیان هنگفت روبه رو کرده است و در زمان حاضر با توجه به این نوع قیمت‌گذاری، شاهد سه نوع قیمت مصوب، تمام شده و قیمت بازار برای صنعت خودرو هستیم.

فاصله قیمت بازار و کارخانه خودرو چقدر است؟
اگرچه این فعال صنفی صنعت خودرو، نحوه محاسبه این فاصله قیمت را اعلام نکرده است، ولی با توجه به آمار رسمی وزارت صمت از تولید ۳۷۶ هزار خودرو در پنج ماه نخست امسال و در صورت تداوم همین روند، رسیدن آمار تولید خودرو به ۹۰۰ هزار دستگاه در طول امسال، این رقم را باید در فاصله قیمت خودرو ضرب کرد. هم اکنون فاصله قیمت برای خودرو‌هایی نظیر تیبا و ساینا حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان و فاصله قیمت، برای خودرو‌های ایران خودرو، ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان است. به نظر می‌رسد این محاسبه میانگین فاصله قیمت خودرو را ۱۱۰ میلیون تومان در نظر گرفته است که بر این اساس با فاصله قیمت ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی کل تولیدات خودرو در طول سال مواجه می‌شویم. اگرچه ممکن است گفته شود که عملا همه خریداران خودرو، خودروی تحویلی را نمی‌فروشند تا این فاصله قیمت را نقد کنند، ولی در عمل قیمت خودروی آن‌ها به عنوان دارایی شان افزایش یافته و به عنوان مثال با پرداخت ۷۰ میلیون تومان برای تیبا یک، عملا صاحب خودرویی می‌شوند که قیمتش در بازار بیش از ۱۴۰ میلیون تومان است و این مابه التفاوت را می‌توان رانت نامید. اگرچه با ابزار‌هایی نظیر قرعه کشی سعی شده است تا شانس دلالان کاهش یابد، ولی در عمل رانتی بین خریداران خودرو توزیع می‌شود. علاوه بر این که دلالان نیز از طریق اجاره کارت‌های ملی افراد بی بضاعت برای حضور در قرعه کشی، قطعا بخشی از این رانت گسترده را تصاحب می‌کنند. منبع: خراسان

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: قیمت خودرو بازار خودرو خودروهای داخلی قطعه ساز ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی میلیون تومان صنعت خودرو قیمت خودرو فاصله قیمت خودرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۰۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو در بازار آزاد دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه

قیمت خودرو در بازار آزاد امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته به شرح زیر است؛

قیمت روز خودرو‌های داخلی در بازار آزاد

خودرو قیمت به تومان
پژو پارس سال (LX) ۱۴۰۲ ۸۶۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ TU3 مدل ۱۴۰۳ ۶۷۳،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما ۱۴۰۲ ۶۵۸،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU5P مدل ۱۴۰۳ ۱،۰۸۰،۰۰۰،۰۰۰
پژو ۲۰۷ دنده ای ۱۴۰۳ ۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰
تارا اتوماتیک v2 مدل ۱۴۰۳ ۹۸۰،۰۰۰،۰۰۰
تارا دنده ای v1 مدل ۱۴۰۲ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰۰
رانا پلاس سقف شیشه‌ای ۱۴۰۳ ۶۴۵،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس EF7 اتوماتیک توربو آبشنال  مدل ۱۴۰۳ ۱،۱۹۰،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس ۵ دنده‌ توربو ۱۴۰۲ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰۰
دنا پلاس۶ دنده توربو چهار ایربک ۱۴۰۲ ۹۲۵،۰۰۰،۰۰۰
ام وی ام X22 دنده‌ای اسپرت لاکچری ۱۴۰۲ ۸۲۰،۰۰۰،۰۰۰
اطلس G دنده‌ای ۱۴۰۳ ۵۹۰،۰۰۰،۰۰۰
پراید SE ۱۵۱ مدل ۱۴۰۲ ۳۵۰،۰۰۰،۰۰۰
ساینا s دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ ۴۴۵،۰۰۰،۰۰۰
سمند سورن پلاس ۱۴۰۳ ۸۲۵،۰۰۰،۰۰۰
تیبا صندوق دار sx بنزینی ۱۴۰۱ ۳۹۷،۰۰۰،۰۰۰
تیبا ۲ (رینگ فولادی) ۱۴۰۱ ۴۰۲،۰۰۰،۰۰۰
شاهین G مدل ( ۱۴۰۳)اتومات

۸۵۵،۰۰۰،۰۰۰

کوییک دنده‌ای R مدل ۱۴۰۲ ۴۶۰،۰۰۰،۰۰۰
زامیاد وانت نیسان بنزینی آپشنال ۱۴۰۱ ۵۷۵،۰۰۰،۰۰۰
زامیاد وانت نیسان دوگانه سوز آپشنال ۱۴۰۲ ۶۲۰،۰۰۰،۰۰۰

 جدیدترین قیمت خودروهای وارداتی در بازار

مدل خودرو  قیمت به تومان
رنو کولیوس ۲۰۱۸ ۵،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰
رنو تالیسمان E3 مدل ۲۰۱۸ ۵،۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰
میتسوبیشی اوتلندر تیپ ۵ ۲۰۱۸  ۵،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سونت ۱.۵ لیتر ۲۰۲۳ ۳،۳۰۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا۲k۵لیتر 

۵،۳۰۰،۰۰۰،۰۰۰

کیا سورنتو ۴ سیلندر GT لاین مدل ۲۰۱۷ ۵،۷۰۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سراتو ۲.۰ لیتر اتوماتیک ۲۰۱۸ ۳،۷۵۰،۰۰۰،۰۰۰
کیا سراتو (مونتاژ) ۲.۰ لیتر آپشنال ۱۳۹۸ سایپا ۲،۷۰۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای النترا ۱.۶ لیتر مدل ۲۰۲۳ ۳،۰۵۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای سانتافه (ix45)۴ سیلندر. دو دیفرانسیل مدل ۲۰۱۸ ۶،۱۵۰،۰۰۰،۰۰۰
هیوندای توسان (ix35) ۲ لیتر. دو دیفرانسیل مدل ۲۰۱۸ ۵۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰
لکسوس NX300 H هفت کلید مدل ۲۰۱۷

۱۰،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • شماره‌گذاری این خودرو تا اطلاع ثانوی متوقف شد
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت +جدول
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • قیمت خودرو در بازار آزاد دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • انتقاد صاحبان کارخانه‌های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در این صنعت